Sergei Loznitsa (Ukrajina)

Sergej Loznica (narozen 1964 v Baranoviči, Bělorusko) absolvoval Kyjevskou polytechniku (1987) a moskevský VGIK (1996). Je autorem řady dokumentárních filmů, za film Portrét (Portret) získal na MFF Karlovy Vary 2003 Zvláštní uznání poroty. V roce 2007 byl na MFDF v Jihlavě oceněn jeho film Družstvo (Artěl).

Filmografie

  • *Today We Are Going To Build A House*
    1996, 28 min
  • *Life, Autumn*
    1998, 34 min
  • *The Train Stop*
    2000, 25 min
  • *Settlement*
    2001, 80 min
  • *Portrait*
    2002, 28 min
  • *Landscape*
    2003, 60 min
  • *Factory*
    2004, 30 min
  • *Blockade*
    2005, 52 min
  • *Artel*
    2006, 30 min
  • *Revue*
    2008, 83 min
  • *Northern Light*
    2008, 52 min
  • *My Joy*
    2010, 127 min
  • *In the fog*
    2012, 128 min
  • *O Milagre de Santo António*
    2012, 40 min
  • *Letter*
    2013, 20 min
  • *Reflections/Bridges of Sarajevo*
    2014, 17 min
  • *Maidan*
    2014, 133 min
  • *The Old Jewish Cemetery*
    2014, 20 min
  • *Sobytie
    The Event)* (2015, 74 min

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.