Sergei Loznitsa (Ukrajina)

Sergej Loznica (narozen 1964 v Baranoviči, Bělorusko) absolvoval Kyjevskou polytechniku (1987) a moskevský VGIK (1996). Je autorem řady dokumentárních filmů, za film Portrét (Portret) získal na MFF Karlovy Vary 2003 Zvláštní uznání poroty. V roce 2007 byl na MFDF v Jihlavě oceněn jeho film Družstvo (Artěl).

Filmografie

  • Today We Are Going To Build A House
    1996
  • Life, Autumn
    1998
  • The Train Stop
    2000
  • Settlement
    2001
  • Portrait
    2002
  • Landscape
    2003
  • Factory
    2004
  • Blockade
    2005
  • Artel
    2006
  • Revue
    2008
  • Northern Light
    2008
  • My Joy
    2010
  • In the fog
    2012
  • O Milagre de Santo António
    2012
  • Letter
    2013
  • Reflections / Bridges of Sarajevo*
    2014
  • Maidan
    2014
  • The Old Jewish Cemetery
    2014
  • Sobytie / The Event
    2015
  • Austerlitz
    2016
  • A Gentle Creature
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.