Vladimír Turner (Česká republika)

Vladimír Turner (1986) vystudoval audiovizuální studia na pražské FAMU, poté studoval v ateliéru intermediální konfrontace na VŠUP. Absolvoval stáže v Buenos Aires, Valencii, Brisbane, Toulouse, Rotterdame a Austrálii. Ve své tvorbě osciluje mezi dokumentárním filmem, uměním ve veřejném prostoru a aktivismem. Tyto obory nevnímá odděleně a jejich provozování se snaží spojovat v celek, kterému říká aktivní občanský život. Jeho práce z celého světa jsou k vidění na ulicích, filmových plátnech i v galeriích.

Filmografie

  • Brát, muchlat, mačkat
    15', Czech Republic, 2005
  • O mediální realitě
    49', Czech Republic, 2008
  • UFF
    14', Czech Republic, 2009
  • Flow
    11', Czech Republic, 2010
  • White-Black Film
    28', Czech Republic, 2013

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.