Catarina Mourão (Portugalsko)

Catarina Mourão vystudovala hudbu, právo a film (magisterské studium na Bristolské univerzitě). V roce 1998 založila portugalskou dokumentární asociaci AporDOC. Od roku 2000 vyučuje hraný a dokumentární film. V roce 2000 založila společně s filmařkou Catarinou Alves Costa lisabonskou nezávislou produkční společnost Laranja Azul zaměřenou na tvůrčí dokument a výtvarné umění. V současné době se po letech vyučování a natáčení rozhodla vrátit do studentských lavic k filmovým experimentům. Nastoupila na doktorské studium filmové tvorby na Univerzitě v Edinburghu.

Filmografie

  • 1994 - Mecca Before I die
    5 min
  • 1996 - The port
    10 min
  • 1997 - Fora de Água
    Out of Water) (48 min
  • 1998 - A Dama de Chandor
    The Lady of Chandor) (90 min
  • 2002 - Próxima Paragem “Next Stop”
    15 min
  • 2002 - Desassossego “Restless”
    75 min
  • 2005 - A minha aldeia já não mora aqui
    “My village doesn’t live here anymore”) (58 min
  • 2006 - À Flor da Pele | On Edge
    64 min
  • 2010 - Pelas Sombras
    “Through Shadows”) (83 min
  • 2012 - Lisbon-Ground - 2 videoinstalace
    64 min and 14 min

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.