Hou Chien Cheng (Tchaj-wan)

Education
2007-2009 MA in Visual Arts, KASK School of Arts University College Ghent, Belgium
2004-2007 BA in Fashion Design, KASK School of Arts University College Ghent, Belgium

Selected solo exhibitions
2014 A Proud Archive, Hotel Maria Kapel, Hoorn (NL)
2013 EXT. INT. De Zondvloed, Mechelen (BE)
2011 All the Others, Ruimte Morguen, Antwerp (BE)

Selected group exhibitions
2014 Tales of an Imagined City, Delfina Foundation, London (UK)
2014 Open Studio, Les Maisons Daura, Saint-Cirq-Lapopie (FR)
2014 OPENING february, Croxhapox, Ghent (BE)
2013 TO BE OR TO HAVE PRESENTS, Project Space Tilburg, Tilburg (NL) 2013 18th International Contemporary Art Festival Sesc_Videobrasil, São Paulo (BR) 2013 Eine kleine Geschichte der Bilder, Culture Center Hasselt (BE)
2012 Schriftuur/Scripture, De Bond Culture Center Bruges (BE) 2012 exDox1 Cologne Experimental Documentary Film Festival (DE) 2012 Contrapposizione, Alden Biesen, Bilzen (BE) 2012 Fat Birds Don't Fly, Netwerk, Aalst (BE)
2011 Young Belgian Art Prize 2011, Bozar, Brussels (BE) 2011 8th Busan International Video Festival, Busan (KOR) 2011 Narrative/Identity, AC Institute, New York (US)

Nominations
2013 BNP Paribas Fortis Young Talent Award
2011Young Belgian Art Prize

Publications
2016 GREEN, Hou Chien Cheng, published by Back Door Books (a Publication Studio Rotterdam imprint), ISBN 9789492308061 2014 BROWN, Hou Chien Cheng, supported by Be-Part Platform voor actuele kunst & published by APE Ghent, ISBN 9789490800222

Residencies with grants and/or stipend

2018

jul – aug / Jan Michalski Foundation for Writing and Literature, Montricher, Switzerland

mar – apr / Saari Residence by Koneen Säätiö (Kone Foundation), Hietamäki, Finland

2017

sept – oct / Stiftung Künstlerdorf Schöppingen, Schöppingen, Germany

2014

nov – dec / HMK, Hotel Maria Kapel, Hoorn, The Netherlands

sept – oct / Les Maisons Daura, Maison des arts Georges Pompidou, France

feb – apr / Be-Part, Platform voor actuele kunst Waregem, Belgium

2013

nov 2012 – jan 2013/ RAVI Résidences Ateliers Vivegnis International Liège, Belgium

Filmografie

  • A Proud Archive
    2014
  • Fiction Quotes Fiction Reality Vanishes
    2012
  • All the Others
    2011
  • You Are My Translator for Nothing
    2010
  • Screenplay Scene III
    2010

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít