Fotografie není k dispozici.

Srdjan Šarenac (Bosna a Hercegovina)

Srdjan Sarenac absolvoval audiovizuální management na Media Business School ve španělské Rondě, filmovou režii na umělecké akademii v Bělehradu a postgraduální studia scénáristiky na Filmovém institutu Mauritse Bingera v Amsterdamu. Věnuje se režii dokumentů, krátkých snímků, reklam, show pro náctileté a dramatických seriálů. V roce 2003 napsal a režíroval film Poklon za Sanju (Dárek pro Sanju), který byl vybrán na 10 mezinárodních festivalů a vysílán v televizi. V roce 2004 režíroval dokumentární cyklus How was made Top lists of Surrealists, který měl premiéru na Silvestra 2004 a stal se nejsledovanějším dokumentárním cyklem v Bosně v roce 2004. V roce 2005 režíroval dokument Selma, který získal cenu za nejlepší film na festivalu dokumentárních a krátkých filmů v Záhřebu. V Binger Filmlab v Amsterdamu začal pracovat na svém prvním celovečerním filmu Spaseni (The Rescued). Scénář, který napsal k tomuto filmu, vyhrál "la Bourse d’Aide au Développement" na 28. Festivalu středozemního filmu v Montpelier 2006 a byl také vybrán jako jeden z 12 scénářů na Berlin Talent Project Market na Berlinale 2007. V roce 2010 režíroval film Vesnice bez žen, který byl promítán na 80 festivalech a vyhrál 14 filmových cen.

Filmografie

  • 1999, United colors of Croatia
  • 2000, Locca de Amor
  • 2002, The Danube station
  • 2003, Hold me tight
  • 2004, A present to Sanja
  • 2005, How was made Top Lists of Surrealists
  • 2006, Selma
  • 2010, Vesnice bez žen
  • 2016, Two Schools

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít