Scéna z filmu Popis jednoho zápasu
Scéna z filmu Popis jednoho zápasu

Popis jednoho zápasu

Režie
Rok 
1960
Země
  • Francie
Délka
57min 
Zvukové stopy 

Znamení země, znamení vody, znamení člověka - toto je zaslíbená země. V linii Markerových politických výpovědí pokračuje i dokument, jehož ústředním tématem je Izrael a jeho zápas (boj) o suverenitu a identitu. Meditativní komentář o tom, jak se buduje nový stát, se nese nad impresivními obrazy, v jejichž prchavosti se skrývá příležitost k objevům, které sice možná trvají velmi krátce, ale pronikají za hranice zdání. Literární esej se spojuje s dokumentárním obrazem v hypnotický film, který získal Zlatého medvěda na berlínském filmovém festivalu.

Film bohužel není dostupný :(

Omlouváme se, ale tento titul není ve vaší zemi k dispozici.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít