Antropoložka Zdeňka v čepici ve filmu Návštěvníci.
Antropoložka Zdeňka se svými syny ve filmu Návštěvníci.
Antropoložka Zdeňka se svou rodinou v norských Špicberkách ve filmu Návštěvníci.
Nejsevernější město světa Longyearbyen ve filmu Návštěvníci.
Zdeňka sedí ve tmě na zemi před rozsvícenou obrazovkou ve filmu Návštěvníci.
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Návštěvníci

Režie
Rok 
2022
Země
  • Česká republika
  • Norsko
  • Slovensko
Délka
83min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Mladá antropoložka Zdenka se se svým manželem a třemi syny přestěhuje na Špicberky v Norsku, aby pozorovala, jak se mění život v polárních oblastech. Získala prestižní dvouletý grant na rozsáhlý vědecký výzkum o dopadu globalizace na obyvatelstvo v nejsevernějším městě světa, Longyearbyenu. Poté, co se Zdenka zamiluje do svého nového domova, zjistí, že v Arktidě mizí daleko víc než jen ledovce a permafrost. Prostřednictvím rozhovorů s obyvateli si začíná uvědomovat, jak heterogenní malá místní komunita vlastně je, a postupně odhaluje napětí, které se skrývá pod povrchem. Zdenka se zároveň snaží přijít na to, do jaké míry se může zapojit do místní komunity, kterou původně zamýšlela jen pozorovat.

Veronika Lišková o tom jak vznikal film Návštěvníci.

Rozhovor s režisérkou Veronikou Liškovou na DOK.REVUE.

Více o filmu na dokrevue.cz.

Film bohužel není dostupný :(

Omlouváme se, ale tento titul není ve vaší zemi k dispozici.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít