Veronika Lišková

Veronika Lišková (Česká republika)

Veronika Lišková je dokumentaristka a režisérka. Vystudovala Katedru teorie kultury na FF UK (2006) a scenáristiku a dramaturgii na FAMU (2009). Její celovečerní debut Danielův svět měl mezinárodní premiéru v sekci Panorama na festivalu Berlinale a následně byl uveden na festivalech po celém světě (Cena diváků MFDF Ji.hlava 2014, Nominace na Cenu české filmové kritiky aj.). V roce 2015 získala Cenu Pavla Kouteckého za svůj krátký film Kohoutková. Její druhý celovečerní film Návštěvníci měl světovou premiéru na filmovém festivalu v Locarnu a následně byl uveden na více než čtyřiceti festivalech po celém světě (Cena pro nejlepší český dokument na festivalu Jeden svět 2023, Zvláštní uznání poroty MFDF Ji.hlava 2022, Cena za nejlepší dokument na festivalu Jeden svet 2022/SK). Veronika také působí jako kurátorka a dramaturgyně a v současnosti natáčí svůj celovečerní hraný debut.

Filmografie

  • Návštěvníci
    2022
  • Kohoutková
    2015
  • Danielův svět
    2014
  • Trochu lepší svět
    2012
  • Dokud nás Bůh nerozdělí
    2011
  • Doteky tance
    2010
  • Mezičas
    2010

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít