Scéna z filmu Hopper – americká love story
Scéna z filmu Hopper – americká love story
Scéna z filmu Hopper – americká love story
Scéna z filmu Hopper – americká love story
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Hopper – americká love story

Režie
Rok 
2022
Země
  • Spojené státy
  • Velká Británie
Délka
94min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Edward Hopper patří k neuznávanějším americkým umělcům z pohledu kritiků i široké veřejnosti. Jeho osobité zachycení běžného amerického života ovlivnilo obrovské množství malířů, fotografů, hudebníků i filmových tvůrců (například Mark Rothko, Banksy, Alfred Hitchcock nebo David Lynch). Kdo ale opravdu byl tento pravděpodobně nejinspirativnější americký umělec všech dob?

Režisér Phil Grabsky přináší jedinečný pohled na Hopperovo dílo i osobní život. Prozkoumává jeho silný vztah k americké architektuře, přírodě, ale hlavně k manželce Jo, která pro něho představovala klíčovou oporu a inspiraci v životě i umělecké kariéře.

Exhibition on Screen je průkopníkem a největším producentem v oblasti filmů o výtvarném umění. Již 10 sezón přináší do kin prohlídky světových výstav i biografie velikánů umění.

Film bohužel není dostupný :(

Omlouváme se, ale tento titul není ve vaší zemi k dispozici.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít