Scéna z filmu Between Dreams
Scéna z filmu Between Dreams
Scéna z filmu Between Dreams
Scéna z filmu Between Dreams
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Between Dreams

Režie
Rok 
2009
Země
  • Finsko
  • Francie
  • Rusko
Délka
10min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Po Transsibiřské magistrále supí noční vlak. Rachotící vagony vytváří obrazovou a zvukovou kulisu pro vyprávění cestujících v lehátkovém voze třetí třídy. Dozvíme se, o čem sní, a jaký je jejich životní příběh.

Po Transsibiřské magistrále projíždí lehátkový vůz třetí třídy. O čem sní jeho ruští cestující, a které z jejich snů se naplní?

Krátký dokument režisérky Iris Olsson vznikl na železnici Transsibiřské magistrály. Zachycuje cestující, jak spí bok po boku v otevřeném lehátkovém voze třetí třídy, a jejich hlasy na pozadí filmu vypráví, o čem zrovna sní. Ve snech se zrcadlí obavy i naděje jejich každodenních životů, a také ruská víra v proroctví.

Snímek Between Dreams je jedním z šesti krátkých dokumentárních filmů, které vznikly v rámci projektu Cinetrain v režii šesti mladých Evropských režisérů a pomocí mezinárodních štábů. Film byl natočen výhradně na 3698 kilometrech Transsibiřské magistrály mezi Moskvou a Vladivostokem. Štáb na železnici strávil tři týdny, se zastávkami ve větších městech, kde se dobíjely baterie kamery a stříhal se materiál. Film zachycuje především místní obyvatele cestující mezi jednotlivými městy za prací či za příbuznými.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít