Na cestě

Podlehněte volání dálek a touze po dobrodružství. Sešlápněte plyn a vydejte se s naším kurátorským výběrem na road trip. Starosti hoďte za hlavu, oči nechte otevřené a buďte připraveni na nová setkání.

Jedním z hlavních důvodů, proč se vydáváme na cesty je touha po poznání. Pochopení života lidí z jiných zemí nebo kultur. Ve snaze pochopit vztah našich polských sousedů k Bohu, se vydali režiséři Vít Klusák a Filip Remunda se svým fiktivním štábem ve filmu Jak Bůh hledal Karla. Na cestě napříč polskou krajinou navštívili masová setkání věřících, antisemitské rádio nebo byli svědky vymítání ďábla.

Až ke kořenům zvolna se utvářející východní Evropy nás zavádí rumunský režisér Radu Jude ve své historické road-movie Aferim!. Film plný humorných situací nám odhaluje až překvapivě hluboko zaryté stereotypy v evropské kultuře. Jakmile se vydáte na cestu, i zdánlivě neřešitelné problémy najednou mohou být zdolány. O tom, že s vydáním se na takovou cestu není radno dlouho otálet, svědčí film Staříci režisérů Martina Duška a Ondřeje Provazníka.

O velké (filmové) zážitky nebude nouze ani u čerstvých novinek z našeho katalogu – Král Belgičanů, Lola a Nedotknutí.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít