Vítězné filmy Doc Alliance Award 2021

Porota evropských filmových novinářů na festivalu v Cannes odtajnila vítěze Doc Alliance Award. V limitovaném uvedení do 18. července si můžete přehrát některé z filmů, které letos byly na Doc Alliance Award 2021 nominované a také vítězný krátký film Bless you!.

Vyznat se v nepřeberném množství dokumentárních filmů, které každoročně uvádějí světové festivaly, je téměř nadlidský úkol. My ale máme štěstí, že na palubě Doc Alliance máme zástupce sedmi klíčových festivalů, kteří se v současném dokumentárním filmu orientují jako málokdo. Dramaturgové a ředitelé z každého festivalu nominují jeden výjimečný celovečerní a jeden krátký dokumentární film na cenu Doc Alliance Award. Vybírají z jejich programové nabídky první nebo druhé filmy režisérů. MFDF Ji.hlava, český zástupce v Doc Alliance, nominoval film Jan Jedlička: Stopy krajiny a krátký film Barokní žena (č.7-11). Z těchto nominovaných snímků následně vybírá porota složená z předních evropských novinářů nejlepší filmy v kategoriích celovečerního a krátkého filmu.

Čerstvým držitelem Doc Alliance Award za nejlepší celovečerní dokument se stal film The Blunder of Love režiséra Rocca Di Menta. Historicky prvním držitelem Doc Alliance Award v kategorii krátkých filmů se stala režisérka Tatiana Chistova se svým filmem Bless you!.

Vybrané z nominovaných filmů a vítězný krátkometrážní snímek vám přinášíme v exkluzivním uvedení online na DAFilms až do 18. července.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít