Denisa Havrdová doporučuje

Zvolněte a dopřejte si dávku inspirace v době předvánočního shonu. Oslovili jsme spoluzakladatelku autorského papírnictví Papelote Denisu Havrdovou, aby se s námi podělila o filmy, které byste v našem programu neměli minout

Denisa Havrdová jako spoluzakladatelka a zároveň výkonná ředitelka papírnictví Papelote přináší nový pohled na roli papíru v dnešní době. Od vzniku Papelote se věnuje tématům udržitelnosti a etiky jako stěžejních hodnot pro byznys v 21. století. Dlouhodobě tak propojuje kreativní svět designu s obchodními výsledky, které rozvíjí a posouvají nejen firmu, ale mají pozitivní dopad i na papírenský průmysl v Česku.

Denisa Havrdová doporučuje:

Zákon lásky

Nový film Barbory Chalupové, ze kterého mrazí. Je pro mě jako křesťanku těžké sledovat argumentaci křesťanských dogmatiků vůči přijetí manželství pro všechny.

Fany a pes

Krásný animovaný film, jež ukazuje tíhu života za zdí (berlínskou) a těžká dilemata, která se v našich končinách řešila před třiceti lety v době nesvobody. Krásný příběh o hloubce dětského přátelství, odvaze a vytrvalosti.

Nerodič

Současná zajímavá sonda do jiných rodin současnosti, ukazuje různé polohy rodin, které jsou dnes stále častější. Film jsem viděla před třemi lety a stále na něj vzpomínám.

Ocet

První film Víta Klusáka, který jsem viděla snad před 20 lety na FAMU festivalu a již tehdy jsem obdivovala jeho odvahu otevřít své osobní téma takto veřejně. Film je o hledání, jakým člověkem vlastně celoživotně nepřítomný otec autora je.

Corpus Christi

Drsný příběh kluka z výchovného zařízení kdesi v Polsku, který dostal šanci ústav opustit a začít znova tam, kde ho nikdo nezná. Tuto příležitost uchopí zcela nečekaně ….

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít