Eliška Křenková

Mladá nadějná česká filmová a televizní herečka se kromě populárních projektů zapojuje především do nezávislé tvorby a účinkování ve filmech oceňovaných režisérů.

Její jméno je spojené s režisérem slovinského původu, absolventem FAMU, Olmem Omerzu. Potkali se už když studovala na DAMU a obsadil ji do Rodinného filmu a následně i do snímků Všechno bude, Atlas ptáků i krátkometrážního Posledního dne patriarchátu. Za roli tajemné stopařky ve snímku Všechno bude získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

Výjimečné výkony podala i v Křižáčkovi Václava Kadrnky coby dívka Anděl a v mezinárodním filmu Tiché doteky Michala Hogenauera v roli au-pair, za kterou byla nominována na Cenu české filmové kritiky za nejlepší herečku. Za roli Heleny Hauptové ve filmu Úsvit byla nominována na Cenu české filmové kritiky a Českého lva.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít