V pohybu

Každý vnímá pohyb podle svého. Je přirozenou součástí našeho života a nemusí se jednat zrovna o sportovní výkon. Ať už jde o fyzično nebo duševno, většinou cítíme, kdy je potřeba „pohnout se z místa“. Vybrali jsme filmy, které s vámi, doufáme, pohnou.

Odstartovat doporučujeme stylově dokumentem Zátopek Davida Ondříčka o svérázné sportovní legendě, která by se letos dožila 100 let.

Známý fyzioterapeut Pavel Kolář se v bakalářském filmu Květy Přibylové Tělo v systému zamýšlí, jak prožíváme pohyb a jak si uvědomujeme sebe sama na tělesné úrovni.

Aktuální sportovní drama Slalom debutující Charlène Favier vypovídá o univerzálním problému toxických vztahů a zneužité dominance v prostředí tréninkového kempu.

A řadu otázek ohledně výchovy dětí otvírá Erika Hníková v dokumentu Každá minuta života o ambiciózních rodičích, kteří život svého čtyřletého syna plánují tak, aby se z něj stal úspěšný vrcholový sportovec a „kvalitní člověk“.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít