Filmoví skladatelé: Pjoni

Jonatán Pastirčák – hudebník a producent, který ve filmovém průmyslu vystupuje pod pseudonymem Pjoni a na koncertní a klubové scéně jako Isama Zing.

Pjoni složil hudbu pro mnoho krátkometrážních i středometrážních filmů a stejně tak pro množství divadelních a tanečních představení. Vyrůstal v inspirativním rodinném zázemí, jeho otcem je totiž Daniel Pastirčák – slovenský spisovatel, dramatik, výtvarník a kazatel Církve bratrské. Už ve svých deseti letech začal Jonatan vystupovat jako součást dua Tucan se svým kamarádem Adamem Matejem (Ink Midget, DJ GÄP). Společně také vydali o tři roky později album Medzi zubami. V roce 2011 získalo duo cenu Radio Head Award v kategorii Nahrávka roku v oblasti elektronické hudby za album Pjoni & Ink Midget. Jonatan studoval na základní umělecké škole hru na violoncello, zároveň se však věnoval elektronické hudbě a hrál v klubech. V roce 2012 vydal své první album s názvem Pjoni. Vystudoval hudební produkci a audio inženýrství na SAE Institute v Londýně a po návratu na Slovensko se stal jednou z nejvýraznějších postav tamní alternativní elektronické a elektroakustické scény. Podílel se na vzniku několika audiovizuálních instalací a performancí, z nichž některé byly uvedeny i v newyorském kulturním centru Pioneer Works. Během své koncertní šňůry vystoupil v USA, Anglii, Německu a Rakousku, Norsku, Polsku, na Ukrajině, v České republice i na Slovensku. Společně s Ondřejem Mikulou (Aid Kid) obdržel Českého lva za hudbu k filmu Arvéd. Vybrali jsme pro vás celkem šest snímků, pro které tento talentovaný hudebník a skladatel složil pokaždé jinak podmanivý soundtrack.

Foto: Dag Markl

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít