Symfonie hrůzy II: Přízraky & psychopati

Na letošní dušičky vás na DAFilms čeká dvojitá porce strašení! Jako druhou jsme pro všechny neurotiky, voyery, pověrčivé diváky a amatérské detektivy připravili kolekci filmů, která otvírá temná místa v duši moderního člověka.

Za moderního muže vědy se považuje psychiatr Eric Price, který přijíždí do sídla Winchester za neobyčejným pacientem. Sarah Winchesterová, dědička impéria výrobce rychlopalných zbraní, hledá v uhrančivém podání Helen Mirren odpověď na otázku, co si počít s dědictvím, které kromě hromady peněz zahrnuje také zástupy pomstychtivých duchů.

Extrémně zlé, šokující a podlé byly podle slov jeho soudce zločiny jednoho z nejhorších vrahů v moderní historii Spojených států. Ted Bundy dlouhá léta skrýval Zlo pod lidskou tváří a vy se mu můžete dostat na stopu spolu se zpěvákem Metallicy Jamesem Hetfieldem v roli šerifa Haywarda.

To severský psychopatický zabiják s přezdívkou Sběratel andělů na rozdíl od Bundyho své řádění nijak neskrývá a naopak rozehrává otevřenou ďábelskou hru se zkušenou vyšetřovatelkou Laurou. V žánru severské krimi však šťastné konce nečekejme.

Své o severu Evropy vědí také američtí studenti, kteří si ve filmu Slunovrat vyrazili na etnografický výlet po „tradičním“ švédském venkově. Vědí, ale nikomu už nepovědí… A zatímco Ari Aster ve Slunovratu ukazuje, že dobře strašit se dá i za plného denního světla, klasika je přece jen klasika – temný les už děsí lidstvo po staletí. A to jej ani nemusí obývat Antikrist.

Symfonie hrůzy I.: Nemrtví & nesmrtelní

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít