Scéna z filmu Jesus Town, USA
Scéna z filmu Jesus Town, USA
Scéna z filmu Jesus Town, USA
Scéna z filmu Jesus Town, USA
Scéna z filmu Jesus Town, USA
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Jesus Town, USA

Režie
Rok 
2014
Země
  • Spojené státy
Délka
79min 
Zvukové stopy 

For 88 years, a small Oklahoma town has pantomimed a passion play on a bizarre reproduction of Jerusalem built into the Wichita foothills. ‘Jesus Town USA’ is a light-hearted and comedic documentary chronicling the journey of a 100-strong amateur cast, a dozen horses, and very devout community. Once boasting audiences of over 200,000. the Pageant now struggles to find any audience at all. When the man playing Jesus for 8 years retires, his replacement, a long-standing member of the cast, has a secret he is hiding from everyone. The journey from casting to opening night is a real-life 'Waiting for Guffman’ set in the heart of Oklahoma. With endearing characters, quirky humor, and stunning cinematography, 'Jesus Town USA’ documents a town grappling with questions of tradition, legacy, and what it means to be a community.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít