Scéna z filmu Iceland Year Zero
Scéna z filmu Iceland Year Zero
Scéna z filmu Iceland Year Zero

Iceland Year Zero

Režie
Rok 
2012
Země
  • Island
  • Česká republika
  • Francie
Délka
51min 
Zvukové stopy 
Titulky 

V říjnu 2008 zbankrotovaly tři největší islandské banky. Zhroucení bankovního systému způsobilo bankrot celé země a tisíce lidí příšly o práci, úspory i naději. Island, který ještě nedávno patřil k nejbohatším a nejvyspělejším zemím na světě, dnes prochází těžkým obdobím politické i morální nejistoty. Iceland Year Zero je portrétem země a jejích obyvatel, kteří zažívají nelehkou dobu. Dokument nemá být ekonomickou analýzou situace, krach islandské ekonomiky poskytuje pouhou záminku pro portrét země, jejíž obyvatelé patřili k nejbohatším na světě. Jak Island reaguje na zhroucení ekonomiky? Kdo může za kolaps bankovního systému? Je snad možné, že neúspěch kapitalistických hodnot je to nejlepší, co kdy mohlo Island potkat?

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít