Zuzana Piussi (Slovensko)

Zuzana Piussi je slovenská režisérka a dokumentaristka. Vystudovala katedru režie na Filmové a televizní fakultě Vysoké školy múzických umění v Bratislavě. V letech 1992–2000 spolupracovala s divadlem Stoka. Ve svých filmech se věnuje problematickým fenoménům slovenské a české společnosti, za film Nemoc třetí moci jí hrozily až dva roky vězení a pokuta tři čtvrtě milionu korun.

Filmografie

  • Výmet
    2003
  • Bezbožná krajina
    2004
  • Anjeli plačú
    2005
  • Stoka
    2007
  • Myslím, tedy slam
    2008
  • Babička
    2008
  • Koliba
    2009
  • Hrdina naší doby
    2009
  • Nemoc tretej moci
    2011
  • Muži revoluce
    2011
  • Kuracia láska
    2011
  • Od Fica do Fica
    2012
  • Křehká identita
    2012
  • Kríza slovenských elít
    2013
  • Fenomén Šmejdi
    2014
  • Priamy prenos
    2014
  • Ťažká voľba
    2016
  • Univerzity a svoboda
    2017
  • Selský rozum
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance