Filip Remunda (Česká republika)

Narodil se v roce 1973 a roku 1990 absolvoval SPŠ elektrotechnickou. Své první filmy natáčel na cestě do Indie a Íránu. V roce 1997 začal studovat na Katedře dokumentární tvorby FAMU. Během studia natočil několik tématicky rozmanitých filmů. Remunda je spoluzakladatelem Institutu dokumentárního filmu (IDF) a produkční společnosti Hypermarket Film. Od roku 2012 je Filip Remunda jedním z autorů cyklu České televize Český žurnál.

Filmografie

  • Hilary a Chris na cestě
    2001
  • A Will to Dance - with Joshua Faudem
    2001
  • Obec B.
    2002
  • Den poezie
    2002
  • A.B.C.D.T.O.P.O.L.
    2002
  • Český sen
    2004
  • Setkat se s filmem
    2006
  • Pulec, králík a Duch svatý
    2007
  • Vánoce v Bosně
    2008
  • Český mír
    2010
  • Epochální výlet pana Třísky do Ruska
    2010
  • 24
    2011
  • Český žurnál: Svobodu pro Smetanu
    2012
  • Český žurnál: Život a smrt v Tanvaldu
    2013
  • Český žurnál: Spřízněni přímou volbou
    2013
  • Český žurnál: Obnažený národ
    2014
  • Boží mlýny na prodej
    2014
  • Český žurnál: Má vlast Afghánistán
    2015
  • Český žurnál: Blízký daleký východ
    2015
  • Pára nad řekou - s Robertem Kirchhoffem
    2015
  • Český žurnál: Krtek a Lao-c'
    2016

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.