Niterný boj & tvůrčí vize

Vítězné filmy devátého ročníku soutěže My Street Films Award a výběr těch nejzajímavějších krátkých filmových dokumentů, které vznikly na workshopu My Street Films 2022. V letošní kolekci jsou zastoupeny filmy s niternými tématy jako osobní ztráta, odcizení, pátrání po smyslu života, ale také snímky oslavující životní vitalitu a lidskou kreativitu.

Jako nejlepší film porota ve složení režiséra a hudebníka Šimona Holého, dokumentaristky Adély Komrzý a režisérky a lektorky Violy Ježkové ocenila intimní snímek Terezy Plavecké Přechod, který se kreativním způsobem vyrovnává s osobní ztrátou a úzkostí. Další oceněné snímky Vidím míček, tak házím Daniely Peterové, Ne, smysl Michala Klukana či Nosičhoven In da Haus Viktora Strmisky zaujaly porotu formálním zpracováním a tvůrčím přístupem k vizuální či zvukové složce filmu.

Vítězné filmy měly svou premiéru na MFDF Ji.hlava, nyní je v kolekci s dalšími filmovými debuty amatérských tvůrců můžete vidět zde.

My Street Films je partnerský projekt DAFilms, do kterého se mohou každoročně zapojit zájemci z řad široké veřejnosti. Ať už s hotovým filmem, nebo s námětem, který mohou, který pak mohou vybraní zájemci realizovat na sérii workshopů vedených předními českými dokumentaristkami a dokumentaristy.


Všechny filmy jsou dostupné zdarma, po registraci.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít