Křehké světy My Street Films 2021

Vítězné filmy osmého ročníku soutěže My Street Films a výběr těch nejzajímavějších počinů, které zpracovali v krátkých dokumentárních filmech začínající filmaři. Vybrali jsme pro vás filmy pracující s křehkými niternými tématy, ale i s problémy, které zdaleka přesahují možnosti jednotlivce.

Na letošním MFDF Ji.hlava mohli první diváci spatřit na velkém plátně vítězné filmy soutěže My Street Films. Čtveřici oceněných filmů vybrala porota, v níž zasedl hudebník Martin Kyšperský, novinář Pavel Sladký a režisérka a lektorka My Street Films Viola Ježková.

Nejlepším filmem porotci zvolili Vesnickej asfalt režiséra Petra Žemly o vztahu dvou bratrů, které spojuje společná vášeň k parkouru. Dvojnásobné ocenění si potom odnesl snímek Spojení, který spolu s hlavní porotou ocenila i nově ustanovená studentská porota. Zvláštní uznání si potom odnesl film Ooh, That’s Okay, který zkoumá formou vlogů dopady klimatických změn na jednotlivce.

My Street Films je partnerský projekt DAFilms, do kterého se mohou každoročně zapojit zájemci z řad široké veřejnosti. Buď s hotovým filmem, nebo s námětem, který pak mohou vybraní zájemci zrealizovat na sérii workshopů s předními českými dokumentaristy.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít